Hozzávalók:
a tésztához: 30
dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál
tejföl, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 4
evőkanál baracklekvár;
a töltelékhez: 4
tojás fehérje, 15 dkg cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 18 dkg őrölt mák, 2
evőkanál étkezési keményítő;
a glazúrhoz: 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj.
Elkészítése:
1. A margarint elmorzsoljuk a lisztben,
hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a citromhéjat, a sütőport meg
a sót.
2. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a
tésztát, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy 25x30 cm-es tepsit kibélelünk
sütőpapírral.
3. Az egyik tésztaadagot kinyújtjuk, a
tepsibe tesszük, lekenjük a lekvárral, majd a második tésztaadagból 10-11 rúdat
sordrunk és a lekvárra helyezzük.
4. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá
verjük, majd beleforgatjuk a citromhéjjal és a keményítővel összevegyített
mákot. A tölteléket az alapra simítjuk.
5. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, a
töltelékre helyezzük és villával megszúrkáljuk. 180 fokon, 20-25 percig sütjük.
6. Ha kihűlt rásimítjuk a felolvasztott és
olajjal elkevert csokoládét. 2-3 óra múlva szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése