2018. január 29.

Tepsis bab húsgombóccal


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg szárazbab, 1 hagyma, 2 babérlevél, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 póréhagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 3 dl házi paradicsomszósz, só, bors, 5 dkg fetasajt, petrezselyemzöld.
gombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 apróra vágott hagyma, 1 cikk áttört fokhagyma, 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, fűszerpaprika, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, olaj.

Elkészítése:


1.      Az előzőleg beáztatott babot főni tesszük, hozzáadjuk az ételízesítőt, a megpucolt hagymát meg a babérlevelet. Lefedve, kb. 50 percig főzzük.
2.      A darált húst összekeverjük a többi hozzávalókkal, ízlés szerint fűszerezzük, majd olajos kézzel diónyi méretű gombócokat formázunk belőle.


3.      Kevés felhevített olajon a gombócokat körbepirítjuk, majd szűrőkanállal egy tányérra szedjük.
4.      A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott póréhagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd rászórjuk a lisztet és összekavarjuk.


5.      Felöntjük a paradicsomszósszal, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, majd belekavarjuk a megfőtt babot.

6.      A babos keveréket egy hőálló tálba tesszük, belenyomjuk a gombócokat, rámorzsoljuk a fetasajtot és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Forró sütőben, 30 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...