Hozzávalók 4
személyre: 50 dkg szárazbab, 1 hagyma, 2 babérlevél, 1 evőkanál házi
ételízesítő, 1 póréhagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 3 dl házi
paradicsomszósz, só, bors, 5 dkg fetasajt, petrezselyemzöld.
a gombóchoz: 40
dkg darált sertéshús, 1 apróra vágott hagyma, 1 cikk áttört fokhagyma, 1 tojás,
2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, fűszerpaprika, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld,
olaj.
Elkészítése:
1. Az előzőleg beáztatott babot főni tesszük,
hozzáadjuk az ételízesítőt, a megpucolt hagymát meg a babérlevelet. Lefedve,
kb. 50 percig főzzük.
2. A darált húst összekeverjük a többi
hozzávalókkal, ízlés szerint fűszerezzük, majd olajos kézzel diónyi méretű
gombócokat formázunk belőle.
3. Kevés felhevített olajon a gombócokat
körbepirítjuk, majd szűrőkanállal egy tányérra szedjük.
4. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a
karikára vágott póréhagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd rászórjuk a
lisztet és összekavarjuk.
5. Felöntjük a paradicsomszósszal,
felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, majd belekavarjuk a megfőtt
babot.
6. A babos keveréket egy hőálló tálba
tesszük, belenyomjuk a gombócokat, rámorzsoljuk a fetasajtot és megszórjuk
apróra vágott petrezselyemzölddel. Forró sütőben, 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése