Hozzávalók 2
rúdhoz: 8 réteslap, 6 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, 1 tojás, 4 evőkanál tejföl, 25
dkg darált mák, 8 dkg cukor, 40 dkg reszelt sütőtök, 4 evőkanál búzadara,
porcukor.
Elkészítése: A
sütőtököt egy edénybe tesszük, 2-3 evőkanál vizet öntünk alá, majd gyakran
átkavarva megpároljuk(nem kell szétfőnie, csak épp ne legyen nyers). A vajat
felolvasztjuk, összekeverjük az olajjal. A tojást felverjük, összekeverjük a
tejföllel. A mákot összevegyítjük a cukorral. 4-4 réteslapot egymásra
fektetünk, mindegyiket lekenjük a vajas-olajos keverékkel, megszórjuk a
búzadarával és meglocsoljuk a tojásos-tejfölös keverékkel(egy keveset
félreteszünk belőle). Rászórjuk a tököt majd a cukros mákot és a keskenyebb
oldalról kezdve feltekerjük. A két rétesrudat tepsibe helyezzük és lekenjük a
félretett tojásos-tejfölös keverékkel. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20
percig sütjük, az utolsó 5 percben felső sütést alkalmazunk. Tálaláskor
megszórjuk porcukorral.
Tippek:
A lekenéshez a
vaj és olaj helyett használjanak kacsazsírt, sokkal finomabb lesz a
végeredmény.
A gríz helyett
darált diót is lehet használni, tökéletesen felszívja a fölösleges
nedvességet.
A rétest milyent
lekentük, azonnal süssük, különben elázik a tésztája.
Mindig forró
sütőbe tegyük, hogy gyorsan süljön.
A rétes langyosmelegen a
legfinomabb
Réteslapot pontosan milyet kell venni? Melyik boltban lehet kapni?
VálaszTörlésNem tudom honnan írsz, ott milyen kaphato...én Romániaban ezt veszem
VálaszTörléshttp://www.patisero.ro/foi-fine-de-placinta/