Néha, még az örök, nagy
kedvencet, a rántott húst is megunjuk, vagy inkább csak, kicsit más ízvilágot
szeretnénk társítani hozzá. Ilyenkor adjunk rá új kabátot, hisz ez neki, de
legfőképpen nekünk lesz ínyünkre!
Hozzávalók 4 személyre: 1
egész csirkemell, 2 tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg finom zsemlemorzsa, 5 dkg
reszelt parmezán, 1/2 teáskanál fokhagymapor, 1 citrom reszelt héja, só, bors,
1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A húst
szeletekre vágjuk enyhén klopfoljuk, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal.
A zsemlemorzsát összekeverjük a fokhagymaporral, a parmezánnal a citromhéj meg
a petrezselyemzöld felével. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk. Az olajat
felhevítjük, majd a hússzeleteket lisztbe, tojásba, végül és a fűszeres
zsemlemorzsába mártjuk, majd a forró olajban szép aranybarnára sütjük. A
fokhagymát áttörjük, hozzáadjuk a megmaradt citromhéjat, petrezselyemzöldet és
kevés sót, összekavarjuk. Tálaláskor a rántott húsra szórjuk.
Megjegyzés: A gremolata egy
olasz fűszerkeverék, mely reszelt citromhéjból, áttört fokhagymából, apróra
vágott petrezselyemzöldből és sóból áll, mely friss, citrusos ízt kölcsönőz az
ételnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése