Hozzávalók 4
személyre: 1 kg alma, 15 dkg cukor, 1 evőkanál vaj, 2 dl főzőtejszín, őrölt
fahéj.
Elkészítése: A
cukrot egy edénybe szórjuk és közepes lángon karamellizálódni hagyjuk. Közben
az almát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd a forró karamellre dobjuk és
összekavarjuk. Hozzáadjuk a vajat, 2-3 percig pároljuk, majd az alma kb. 40
%-át egy kanállal kiszedjük, a többit pedig felöntjük 6 dl vízzel és 3-4
percig főzzük. Levesszük a tűzről, botmixerrel turmixoljuk, felöntjük 1,5 dl
tejszínnel, majd újból felforraljuk. A félretett almával, a megmaradt
tejszínnel leöntve és fahéjjal megszórva tálaljuk.
..sok cukor
VálaszTörlésNagyon tetszik, kipróbálom.👍
VálaszTörlésElkészítettem, nagyon finom!
VálaszTörlésNagyon szuper ,elkészítem ma főzős órán a gyerekekkel . Majd írok ,hogy sikerült .
VálaszTörlés