A
koktélnarancs,(kumquat) Kínából
származik, apró, fürjtojás méretű citrus. Héja ehető, édeskés, nem kell hámozni, húsa pedig savanykás, de
együtt egy frissítő, kellemes ízélményt nyújt.
Hozzávalók 4
személyre: 20 dkg mascarpone, 2 dl görög
joghurt, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 2 dl narancslé, 20 dkg
koktélnarancs, 2 evőkanál méz.
Elkészítése: A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd
kanalanként adagolva belekavarjuk a joghurtot és 3-4 evőkanál
narancslevet. A tejszínt felverjük, előbb a felét, majd az egészet a krémbe
keverjük. A krémet poharakba szétosztjuk és hűtőbe tesszük. A
megmaradt narancslevet kevés vízzel és a mézzel főni tesszük. Mikor felforrt,
beletesszük a szeletekre vágott koktélnarancsot és addig főzzük(pár perc), míg
a leve besűrűsödik és ragacsos állaga nem lesz. lehűtjük, majd tálaláskor
a krémre kanalazzuk.
Megjegyzés: Koktélnarancs helyett héjától
megpucolt és kis darabokra vágott narancsot is használhatunk. Ebben az esetben
nem kell narancslevet hozzáadni, elég csak a narancsot a mézzel
összefőzni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése