Hozzávalók 4
személyre: 1 bagett vagy gyökérkenyér, 1 nagyobb fekete retek, 1 tömlős sajt
vagy 15 dkg mascarpone, 4 tojás, 1 teáskanál magos mustár, só, bors, pár csepp
balzsamecet.
Elkészítése: A
tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, a fehérjét apró kockákra vágjuk, a
sárgáját félretesszük. A retket megpucoljuk, megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén
megsózzuk, összekavarjuk és 10 percig állni hagyjuk, majd a levét kiszorítjuk
és összekeverjük a sajtkrémmel vagy a
mascarponeval meg a mustárral. Izlés szerint sóval, borssal és balzsamecettel
ízesítjük. A bagettet szeletekre vágjuk, megpirítjuk, majd rákenjük a
retekkrémet, rászórjuk a tojásfehérjét, ráreszeljük a sárgáját és megszórjuk
frissen őrölt borssal. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Ha a
tojásokat is lereszelve a krémbe keverjük, két szelet kenyér közé kenve,
magunkkal vihetjük iskolába, munkába vagy kirándulásra.
Cremă de ouă cu
ridichi negre
Ingrediente: 1
ridiche neagră, 4 ouă, 100 g mascarpone sau cremă de unt, 1 linguriță muștar franțuzesc
cu semințe, sare și piper după gust, oțet balsamic, baghetă cu semințe.
Prepararea: Ouăle se fierb, după care se curăță de coajă,
albușurile și 2 gălbenușuri se mărunțesc iar 2 gălbenușurile se pun deoparte.
Ridichea se curăță, se dă pe răzătoarea cu
găuri mari, se sărează ușor și se lasă 10 minute, după care se stoarce de zeama
lăsată. Se amestecă cu mascarponele, se adaugă muștarul, albușurile mărunțite,
se asezonează cu sare și oțet balsamic. Bagheta se feliază, se prăjește, apoi
se ung cu crema de ouă. Deasupra se presară cu gălbenușurile date pe răzătoarea
cu găuri mici și piper proaspăt măcinat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése