2018. február 6.

Szendvicskrém fekete retkkel




Hozzávalók 4 személyre: 1 bagett vagy gyökérkenyér, 1 nagyobb fekete retek, 1 tömlős sajt vagy 15 dkg mascarpone, 4 tojás, 1 teáskanál magos mustár, só, bors, pár csepp balzsamecet.

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, a fehérjét apró kockákra vágjuk, a sárgáját félretesszük. A retket megpucoljuk, megmossuk,  nagylyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén megsózzuk, összekavarjuk és 10 percig állni hagyjuk, majd a levét kiszorítjuk és összekeverjük  a sajtkrémmel vagy a mascarponeval meg a mustárral. Izlés szerint sóval, borssal és balzsamecettel ízesítjük. A bagettet szeletekre vágjuk, megpirítjuk, majd rákenjük a retekkrémet, rászórjuk a tojásfehérjét, ráreszeljük a sárgáját és megszórjuk frissen őrölt borssal. Azonnal tálaljuk.


Megjegyzés: Ha a tojásokat is lereszelve a krémbe keverjük, két szelet kenyér közé kenve, magunkkal vihetjük iskolába, munkába vagy kirándulásra. 




Cremă de ouă cu ridichi negre   

Ingrediente: 1 ridiche neagră, 4 ouă, 100 g mascarpone sau cremă de unt, 1 linguriță muștar franțuzesc cu semințe, sare și piper după gust, oțet balsamic, baghetă cu semințe.

Prepararea:  Ouăle se fierb, după care se curăță de coajă, albușurile și 2 gălbenușuri se mărunțesc iar 2 gălbenușurile se pun deoparte. Ridichea se curăță, se dă pe răzătoarea  cu găuri mari, se sărează ușor și se lasă 10 minute, după care se stoarce de zeama lăsată. Se amestecă cu mascarponele, se adaugă muștarul, albușurile mărunțite, se asezonează cu sare și oțet balsamic. Bagheta se feliază, se prăjește, apoi se ung cu crema de ouă. Deasupra se presară cu gălbenușurile date pe răzătoarea cu găuri mici și piper proaspăt măcinat.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...