Hozzávalók 4
személyre: 4 magvas zsemle, 15 dkg tehéntúró, 2-3 evőkanál görög joghurt, 2
kisebb lilahagyma, 8 szelet sonka, 2-3 marék vegyes saláta, kevés vaj, só,
bors, citromlé.
Elkészítése: A
túrót kikavarjuk a joghurttal, hozzáadunk 1 apróra vágott hagymát, ízlés
szerint sózzuk, borsózzuk és kevés citromlével ízesítjük. A zsemléket lapjában
kettőbe vágjuk, vékonyan lekenjük vajjal, majd felhevített serpenyőben, a vajas
felével lefele téve, megpirítjuk. A salátát szétosztjuk a tányérokon, rátesszük
a zsemlék alsó felét és rákanalazzuk a túrókrémet. A sonkát csíkokra tépjük, kis
halmokban a túrókrémre helyezzük, rászórjuk a karikákra vágott lilahagymát,
majd rátesszük a zsemle tetejét.
Megjegyzés: A
túrókrémbe reszelhetünk egy sárgarépát vagy egy szelet zellert, így még több
vitamint és rostot juttatunk a szervezetünkbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése