Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg liszt, 2 tojás,
kb. 2 dl víz, 10 dkg cheddar sajt, 10 dkg sonka, 2 zöldhagyma, só,
bors, olaj.
Elkészítése: A lisztre rászórunk 1
teáskanál sót, összedolgozzuk a tojásokkal meg vízzel, majd nokedliszaggató
segítségével lobogó sós vízbe szaggatjuk. Mikor a kis galuskák feljönnek a víz
tetejére, 1 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük és
összekavarjuk 2 evőkanál olajjal. A sonkát apróra vágjuk, kevés olajon
megpirítjuk, a végén hozzáadjuk a zöldhagyma apróra vágott fehér részét és
összesütjük a sonkával. A nokedli felét, olajjal kikent hőálló tálba szórjuk,
rászórjuk a lereszelt sajt, illetve a hagymás sonka felét, majd befedjük a
megmaradt nokedlivel és rászórjuk a megmaradt sajtot meg a hagymás sonkát.
Forró sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad a nokedlire. Forrón tálaljuk, a
zöldhagyma zöld szárát apróra vágva az étel tetejére szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése