2018. március 24.

Kapribogyós csirkemáj mozaik




Hozzávalók : 50 dkg csirkemáj, 20 dkg+10 dkg szeletelt császárszalonna, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 5 dkg kapribogyó, 5 dkg vaj, 2-3 evőkanál olaj, 1 szelet kenyér, 1,5 dl tejszín, 0,5 dl konyak, só, bors, morzsolt majoránna.

Elkészítése:  A csirkemájat  forró vízben 3-4 percig főzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A felvágott hagymát üvegesre dinszteljük a vaj és olaj keverékén, a végén hozzáadjuk az összeaprított fokhagymát is. A szalonnát kockára vágjuk, a májjal és a kihűlt hagymával együtt nagylyúkú tárcsán  ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejszínbe áztatott  kenyérszeletet(nem kell kiszorítani), a konyakot meg a kapribogyót,  sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, majd  összekavarjuk. A császárszalonna szeletekkel kibélelünk egy hosszúkás formát, belesimítjuk a masszát és befedjük a lelógó végekkel.  A formát egy félig vízzel telt tepsibe téve 160-170 fokon, 40 percig gőzöljük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára fordítjuk, szeletekre vágva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...