Hozzávalók : 50 dkg csirkemáj, 20 dkg+10
dkg szeletelt császárszalonna, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 5 dkg
kapribogyó, 5 dkg vaj, 2-3 evőkanál olaj, 1 szelet kenyér, 1,5 dl tejszín, 0,5
dl konyak, só, bors, morzsolt majoránna.
Elkészítése: A csirkemájat forró
vízben 3-4 percig főzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A felvágott hagymát
üvegesre dinszteljük a vaj és olaj keverékén, a végén hozzáadjuk az
összeaprított fokhagymát is. A szalonnát kockára vágjuk, a májjal és a kihűlt
hagymával együtt nagylyúkú tárcsán ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejszínbe
áztatott kenyérszeletet(nem kell kiszorítani), a konyakot meg a
kapribogyót, sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, majd
összekavarjuk. A császárszalonna szeletekkel kibélelünk egy hosszúkás formát,
belesimítjuk a masszát és befedjük a lelógó végekkel. A formát egy félig
vízzel telt tepsibe téve 160-170 fokon, 40 percig gőzöljük. Szobahőmérsékleten
hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára fordítjuk, szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése