Hozzávalók: 20
dkg kókuszreszelék, 15-20 dkg cukor(ízlés szerint), 8 dl magas zsírtartalmú
tej, ½ rúd vanília, 2,5 dl sűrített tej, 3 dl vodka.
Elkészítése: A
kókuszreszeléket, a cukrot meg a vaníliarúdat egy edénybe tesszük, rátöltjük a
tejet, és lassú tűzön 20 percig főzzük.
Félrehúzzuk, mikor kihűlt botmixerrel turmixoljuk, majd 5-6 órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap sűrű szitán átszűrjük,
hozzáadjuk a sűrített tejet, újból felforraljuk, majd lehűtjük, összekavarjuk a
vodkával és üvegbe töltjük. 1 nap után fogyasztható. Hűtőben tárolható,
szavatossága 7 nap.
Megjegyzés: A
visszamaradt kókuszpép felhasználható krémbe, pudingba vagy zabkásába.
Lichior de
cocos
Ingrediente: 200 g
nucă de cocos, 150-200 g zahăr(după gust), 800 ml lapte gras, ½ baton de
vanilie, 250 ml lapte condensat, 300 ml vodcă.
Prepararea: Nuca de
cocos se pune într-un vas împreună cu zahărul și semințele din batonul de
vanilie, se toarnă laptele și se fierbe 20 minute, la foc moderat. Se ia
deoparte, se mixează cu blenderul vertical, după care se pune la rece peste
noapte. A doua zi se strecoară printr-o sită deasă, se amestecă cu laptele
condensat și vodca. Se toarnă în sticlă, se consumă după 1 zi. Se poate păstra 7 zile în frigider.
Sugestie: Mixtura
de cocos se poate folosi în creme, budinci sau în terci de ovăz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése