Maradék krumplipüré felhasználására
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 20 dkg krumplipüré, 7 g szárított élesztő, 1 teáskanál só, 3-3,5
dl langyos víz, olaj;
továbbá:
8 szelet sonka, 8 fele akkora szelet sajt mint a sonka, 5 dkg reszelt sajt, 1,5
dl tejföl, 1 cikk fokhagyma, rukkola, zöldhagyma.
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük az élesztővel meg a sóval, hozzáadjuk a krumplipürét és
a langyos vizet, majd egy lágyabb, kissé ragacsos tésztát
dagasztunk. Tetejét lekenjük olajjal, fóliával lefedjük és 30 percig kelni
hagyjuk. Ha megkelt, olajos felületre borítjuk és 8 részre osztjuk.
A sonkaszeleteket kettőbe hajtjuk, beletesszük a sajtot. A tésztákat
egyenként, olajos felületen olajos kézzel kerekre nyújtjuk, egyik felére
tesszük a sajtos sonkát, a tészta másik felét ráhajtjuk és a szélén körbe
összecsípjük. Egy mélyebb serpenyőben felhevített bő olajban megsütjük. Az
áttört és kevés sóval kikavart fokhagymát belekavarjuk a
tejfölbe. A palacsintákat lekenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk
reszelt sajttal és rukkolával vagy zöldhagymával tálaljuk.
Megjegyzés:
A tésztát sima lángosnak is süthetjük, de tölthetjük káposztával, párolt
zöldségekkel vagy házi cukormentes szilvalekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése