Bizonyára,
időnként minden konyhában vannak maradékok, hisz ünnepnapok vagy nagyobb
összejövetelek ebédjére nem lehet pontosan kiszámítani, mennyi étel fog
elfogyni. Sőt, még a vasárnapi ebédtől is maradhat pár szelet pecsenye, ami
önmagában nem elég a másnapi ebédhez. Érdemes továbbgondolni, hisz a maradékkal
és kevés új hozzávalóval, másnap a levest vagy akár a főételt
is meg tudjuk oldani. A pecsenyének minden bizonnyal van egy szaftja is, az is
felhasználható, hisz finom ízt ad majd a továbbgondolt ételnek. Nem beszélve
arról, hogy lényegesen kevesebb idő alatt készül el egy ilyen étel.
Pecsenyeleves
Hozzávalók
4 személyre: 3-4 szelet pecsenye, pár evőkanál pecsenyeszaft, 3-4 cikk
fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 5 dkg rizs, só, ecet, 1,5 dl tejföl,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A pecsenyeszaftot egy fazékba töltjük, rádobjuk az áttört fokhagymát és
megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, kicsit pirulni hagyjuk, majd
felöntjük vízzel. Beleszórjuk a rizst és 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a
szeletekben hagyott vagy csíkokra vágott pecsenyét. ha szükséges, megsózzuk,
pár percig még forraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. A tejfölt kevés
forró levessel kikavarjuk, majd visszatöltjük az ételre. Izlés szerint ecettel
savanyítjuk.
Megjegyzés:
A levesbe főzhetünk levestésztát vagy készíthetünk bele galuskákat. Ebben az
esetben nem szükséges liszttel megszórni a pecsenyezsírt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése