A bárány, mivel kisméretű testű
állat, ezért csak a 20-25 kg-nál nagyobb példányoknak a karaját érdemes kicsontolni, az ennél
kisebb bárány karaját a bordacsonttal együtt árusítják. A hús zsenge és puha,
sütés után is omlós marad, ha vigyázunk, hogy ne szárítsuk ki, ezért föltétlen közepes
tűznél és kevés ideig kell sütni.
Hozzávalók 4 személyre: 1 bárárnykaraj, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só,
bors, olaj.
Elkészítése:
1. A kicsontolt báránykarajt
hideg víz alatt leöblítjük, szárazra töröljük.
2. Éles késsel a vékony
hártyát óvatosan levágjuk.
3. A karajt 1,5 cm vastag
szeletekre vágjuk, sóval és borssal fűszerezzük.
4. A szeleteket egyenként
lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk.
5. Közepesen forró olajban
kisütjük.
6. Papírszalvétán
lecsöpögtetjük, majd tojásos krumplisalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése