Oldalak

2018. március 30.

Rántott báránykaraj



A bárány, mivel kisméretű testű  állat, ezért csak a 20-25 kg-nál nagyobb példányoknak  a karaját érdemes kicsontolni, az ennél kisebb bárány karaját a bordacsonttal együtt árusítják. A hús zsenge és puha, sütés után is omlós marad, ha vigyázunk, hogy ne szárítsuk ki, ezért föltétlen közepes tűznél és kevés ideig kell sütni. 


Hozzávalók 4 személyre: 1 bárárnykaraj, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, bors, olaj.

Elkészítése:

1.      A kicsontolt báránykarajt hideg víz alatt leöblítjük, szárazra töröljük.
2.      Éles késsel a vékony hártyát óvatosan levágjuk.


3.      A karajt 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, sóval és borssal fűszerezzük.
4.      A szeleteket egyenként lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk.

5.      Közepesen forró olajban kisütjük.
6.      Papírszalvétán lecsöpögtetjük, majd tojásos krumplisalátával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)