2018. március 18.

Szívecskés mákos keksz



Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál tejföl, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 2 evőkanál mák, 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj, színes szórócukor.

Elkészítése: A vajat  elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a sütőport, a  porcukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a vanília kivonatot, a mákot  meg a sót,  összegyúrjuk,  majd fóliába csomagoljuk és 30 percig hidegben tarjuk. Ha lejárt az idő kivesszük, 3-4 mm vastag lappá nyújtjuk és szívecskés kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon, 10-12 percig sütjük. A második tepsinél figyeljünk oda, mert a felforrósodott sütőben a keksz hamarabb fog megsütlni. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd a kekszek  egyik felét belemártjuk. Sütőpapírra tesszük és megszórjuk a szórócukorral. Mikor a csokoládé megdermedt, fémdobozban tároljuk. 



1 megjegyzés:

Éva írta...

Mutatós és finom lehet!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...