Hozzávalók: 30
dkg liszt, 15 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál
tejföl, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 teáskanál
sütőpor, csipetnyi só, 2 evőkanál mák, 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj,
színes szórócukor.
Elkészítése: A
vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a sütőport,
a porcukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a vanília kivonatot, a
mákot meg a sót, összegyúrjuk, majd fóliába
csomagoljuk és 30 percig hidegben tarjuk. Ha lejárt az idő kivesszük, 3-4 mm
vastag lappá nyújtjuk és szívecskés kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral
bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon, 10-12 percig sütjük. A második tepsinél
figyeljünk oda, mert a felforrósodott sütőben a keksz hamarabb fog megsütlni.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd a
kekszek egyik felét belemártjuk. Sütőpapírra tesszük és megszórjuk a
szórócukorral. Mikor a csokoládé megdermedt, fémdobozban tároljuk.
Mutatós és finom lehet!
VálaszTörlés