Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg szójabab, 2 zöldhagyma, 1
cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, só, bors, olaj;
a paradicsommártáshoz: 2 zöldhagyma, 1 cikk fokhagyma, 4
dl aprított paradicsomkonzerv, 1 teáskanál keményítő, cayanebors, bazsalikom,
petrezselyemzöld.
Elkészítése: A szójababot 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk,
majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk az
apróra vágott zöldhagymát és fokhagymát, majd ledaráljuk vagy késes aprítóban
krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet meg a sütőport, sózzuk, borsózzuk és
összedolgozzuk. 30 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel diónyi fasírtokat
formázunk és forró olajban kisütjük. A mártáshoz apróra vágjuk a zöldhagymát és
a fokhagymát, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd ráöntjük a
paradicsomkonzervet, sózzuk, cayeneborssal és bazsalikommal ízesítjük. A
keményítőt kevés vízzel elkavarjuk és besűrítjük vele a mártást. Ha a
paradicsomdarabkák zavarnak, botmixerrel pépesíthetjük. A fasírtokat egy hőálló
tálba tesszük, ráöntjük a mártást és 15 percre forró sütőbe toljuk. A végén
megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Rizzsel vagy spagettivel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése