Hozzávalók 2
személyre: 4 alsó vagy 2 egész csirkecomb, 4 vékony szelet bacon, 4 evőkanál
tejföl, 10 dkg cheddar sajt( vagy más tipusu félkemény sajt), olaj, só,
bors, csilipehely.
Elkészítése:
1. A konyhakész combokat szárazra töröljök,
bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal és csilipehellyel.
2. A baconszeleteket a combok köré csavarjuk,
majd olajjal kikent hőálló tálba helyezzök, felül is meglocsoljuk kevés
olajjal.
3. Aláöntünk 1 dl vízet sütőpapírral
befedjük és forró sütőben 30-40 percig sütjük. Az idő felénél levesszük a
sütőpapírt.
4. A tálat kivesszük a sütőből, mindegyik
combra 1-1 evőkanál tejfölt teszünk.
5. A sajtot lereszeljük, és a comborra
halmozzuk.
6. Visszatoljuk a sütőbe és 10-15 percig
grill funkción sütjük.
Zöldhagymás
krumplisalátával vagy egyéb körettel tálaljuk.
Pulpe de pui cu smântână
și brânză Cheddar
Ingrediente: 4
pulpe inferioare, 4 felii bacon, 2 linguri smântână, 100 g brânză Cheddar,
ulei, sare piper.
Prepararea:
1. Pulpele de pui se usucă, se asezonează cu
sare, piper și fulgi chili sau boia.
2. Baconul se înfășoară în jurul pulpelor, se
așază într-o tavă unsă cu ulei.
3. Se toarnă 100 ml apă, se acoperă cu folie
alimentară și se introduce în cuptorul fierbinte pentru 30-40 minute.
4. La jumătatea timpului se scoate folia, se
ung pulpele cu smântână.
5. Brânză Cheddar se dă pe răzătoarea cu
găuri mici, se pune deasupra la pulpe.
6. Se reintroduce în cuptor până când se
rumenesc. Se servește cu salată de cartofi cu maioneză.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése