Hozzávalók 4-6
személyre: 50 dkg főtt sonka, 8-10 szelet bacon, 3-4 főtt tojás, 4 szelet gépsonka,
10 dkg cheddar sajt, 1 tojás, só, bors, 1 szelet kenyér, 1 dl tejszín, , 1
evőkanál paprikakrém, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Az
apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra
vágott fokhagymát, összesütjük, majd félrehúzzuk és belekeverjük a
paprikakrémet meg az apróra vágott petrezselyemzöldet. A kenyérre rátöltjük a
tejszínt, kicsit állni hagyjuk. A főtt sonkát ledaráljuk, összekeverjük a
tojással, a tejszínes kenyérrel és a langyosra hűlt hagymás keverékkel, sózzuk,
borsózzuk. A baconszeleteket, sütőpapírral bélelt tepsiben, egymás mellé
fektetjük, rásimítjuk a sonkás masszát, rátesszük a gépsonka szeleteket, rászórjuk
a lereszelt sajtot és a nagyobb kockákra vágott tojásokat. Hengerré formázzuk,
a baconszeletekkel összefogjuk, végül pedig az egészet a sütőpapírba csavarjuk.
A tepsit forró sütőbe toljuk, 40 percig sütjük, majd kicsomagoljuk és pirulni
hagyjuk. Hidegen szeleteljük. Ha főételnek tálaljuk, szeletelve
újramelegítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése