2018. március 9.

Tojássaláta hónapos retekkel


              


Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 2 kötés hónapos retek, 1 zöldhagyma, 1/2 fej saláta, 1 dl olaj, 2 dl görög joghurt, 1 teáskanál mustár, 2-3 szál petrezselyemzöld, só, bors, csilipehely, 4 szelet kenyér, 2-3 evőkanál citromlé. 

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, 2 tojássárgát félreteszünk, a többit pedig szeletekre vágjuk. A félretett tojássárgát kikavarjuk a mustárral meg az olajjal, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, a joghurtot, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A retket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, a kenyeret pedig megpirítjuk, kis kockákra vágjuk. A salátát külön tálkákban állítjuk össze: mindegyik aljára 2-3 salátalevelet teszünk, majd egy-egy réteg kenyérkockát, tojást meg retket, enyhén megsózzuk, megszórjuk borssal meg csilipehellyel és leöntjük 1-2 evőkanál mártással. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. Azonnal tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...