Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 2 kötés hónapos
retek, 1 zöldhagyma, 1/2 fej saláta, 1 dl olaj, 2 dl görög joghurt, 1 teáskanál
mustár, 2-3 szál petrezselyemzöld, só, bors, csilipehely, 4 szelet kenyér, 2-3
evőkanál citromlé.
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, majd
megpucoljuk, 2 tojássárgát félreteszünk, a többit pedig szeletekre vágjuk. A
félretett tojássárgát kikavarjuk a mustárral meg az olajjal, majd hozzáadjuk az
apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, a joghurtot, sóval, borssal és citromlével
ízesítjük. A retket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, a kenyeret pedig
megpirítjuk, kis kockákra vágjuk. A salátát külön tálkákban állítjuk össze:
mindegyik aljára 2-3 salátalevelet teszünk, majd egy-egy réteg kenyérkockát,
tojást meg retket, enyhén megsózzuk, megszórjuk borssal meg csilipehellyel és
leöntjük 1-2 evőkanál mártással. A rétegezést addig folytatjuk, míg a
hozzávalók elfogynak. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése