Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg Ráma margarin, 10 dkg juhtúró, 2 evőkanál tejföl, 1 teáskanál
sütőpor, 1 teáskanál só, 1 tojás, 8 dkg héj nélküli tökmag.
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral meg a sóval, elmorzsoljuk benne előbb a
margarint, majd a júhtúrót, aztán hozzáadjuk tejfölt és közepesen
puha tésztád gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk, 30 percig a hűtőben tartjuk.
A tökmagot száraz serpenyőben megpergeljük, ha kihűlt, összevágjuk. Mikor az
idő lejárt, a tésztát kiszedjük, 1 cm vastag lappá nyújtjuk, majd 1 cm széles
és 10 cm hosszú rúdakká vágjuk. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, a
tökmagba mártjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon,
18-20 percig sütjük.
Megjegyzés: A
stangli tésztája nagyon jól fagyasztható. Legjobb, ha a kis rúdakat egy tálcán
lefagyasztjuk, majd áttesszük egy zacskóba és úgy tároljuk. Közvetlenül sütés előtt
kivesszük, egyenként lekenjük, tökmagba mártjuk és hideg sütőben sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése