Hozzávalók: 2,5 kg felső csirkecomb, 1 hagyma, 3
cikk fokhagyma, 4 dkg só, 1 evőkanál fehérbors, 1 teáskanál
fűszerpaprika, 1 teáskanál szerecsendió, ½ teáskanál gyömbérpor, 30 m júhbél.
Elkészítése:
- A csirkecombokat kicsontoljuk, bőrét lehúzzuk, a húst megmossuk és szűrőben lecsöpögtetjük.
- A csontokból és a bőrből a hagymával meg a fokhagymával 7 dl alaplevet főzünk. Lehűtjük, majd kásásra fagyasztjuk.
- A húst csíkokra felvágjuk.
- Közepes lyúkú tárcsán ledaráljuk.
- Újból ledaráljuk kisebb lyukú tárcsát használva.
- A húst egy tálba tesszük, rászórjuk a fűszereket.
- Miközben a kásás húslevest adagoljuk, egy botmixerrel turmixoljuk.
- Az összeturmixolt massza állaga krémes kell legyen.
- A júhbelet langyos vízbe áztatjuk, 1 m-es darabokra vágjuk, majd felfújjuk.
- Kolbásztöltő segítségével a masszát a belekbe töltjük.
- A megtöltött virslit tetszőleges méretűre párosítjuk, 5 percig hideg vízben tarjuk.
- Tepsibe helyezzük, felöntjük langyos vízzel, majd forró sütőben 30 percig gőzöljük.
Rúdra akasztjuk, 1 napig
szikkadni hagyjuk, majd gyenge füstön füstöljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése