Hozzávalók: 25
dkg liszt, 1,8 dl langyos víz, 2 evőkanál olívaolaj, ½ teáskanál só, 2-3 zöldhagyma szára, olaj a
nyújtáshoz.
Elkészítése:
1.
A lisztet meg a sót egy tálba szitáljuk,
közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a vizet meg az olajat.
2.
Sima és rugalmas tésztát gyúrunk,
letakarjuk és 30 percig szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk.
3.
A tésztát 6 részre osztjuk, enyhén
olajos felületen olajos kézzel kerekre nyújtjuk és megszórjuk a felvágott
hagymaszárral.
4.
Szorosan feltekerjük, majd csiga alakúra
formázzuk, a végét alulra dugjuk.
5.
Szintén olajos kézzel vagy olajos
nyújtófával kerekre ellapítjuk.
6.
Felforrósított, száraz serpenyőben,
mindkét felén megsütjük.
Turte la tigaie cu ceapă verde
Ingrediente: 250 g făină, 180 ml apă călduță, 2 linguri ulei, ½ linguriță
sare, 2-3 cepe verzi, ulei pentru întins.
Prepararea:
1. Făina se cerne într-un castron, se face o adâncitură în
mijloc, se adaugă apa și uleiul.
2. Se frământă aluatul până devine neted la suprafață. Se
acoperă cu un ștergar, se lasă 30 minute la odihnit.
3. Aluatul se împarte în 6 părți egale, se întind pe rând
foi rotunde pe planșeta unsă cu ulei și se presară cu ceapă verde mărunțită.
4. Foaia se rulează strâns, apoi se dă forma de melcișor. Se
lasă din nou la odihnit 15 minute.
5. Melcișorii se aplatizează ușor cu mâna, apoi se întind cu
sucitorul până când se obțin foi subțiri de 3-4 mm.
6. Se prăjesc în tigaie uscată și încinsă, câte 2 minute pe
fiecare parte.
2 megjegyzés:
Guszta nagyon finom lehet! Mikor elkészül megkened valamivel?
Éva, nem kenem le semmivel. Viszont, ha puhábban szeretnétek, még forrón egymásra teszed és letakarod.
Megjegyzés küldése