Hozzávalók 4
személyre: 8 szelet sertéskaraj(lehet csontos is), 3-4 evőkanál liszt, 3
zöldhagyma, 1 evőkanál paradicsomsűrítmény, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál
barnacukor, 2 dl száraz fehérbor, olaj, só, bors, csilipehely;
a körethez:
80 dkg fagyasztott zöldségkeverék, 5 dkg vaj, 2 evőkanál szezámmag.
Elkészítése:
A karajszeleteket sózzuk, megszórjuk borssal és csilipehellyel, 1 órát állni
hagyjuk. A zöldhagymát karikákra vágjuk, 1/3-át olajjal kikent tepsibe
szórjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a hússzeleteket lisztben
megforgatjuk, majd rendre, mindkét felükön megpirítjuk és a tepsibe helyezzük.
A serpenyőben maradt zsiradékra szórjuk a cukrot, hozzáadjuk a mézet meg a
paradicsomsűrítményt, 1-2 percig kavarjuk, majd felöntjük a borral és
felforraljuk. Rátöltünk még 2 dl vizet, újból felforraljuk, majd a húsra
öntjük. Rászórjuk a megmaradt zöldhagyma felét, lefedjük, előmelegített sütőbe
toljuk és 25-30 percig sütjük, a végén rápirítunk. A zöldségkeveréket sós
vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük és forró vajban megforgatjuk. Sózzuk,
borsózzuk, megszórjuk a szezámmaggal. Tálaláskor a megmaradt zöldhagymát a
húsra szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése