Hozzávalók 6 személyre : 4 szikkadt
zsemle, 4 tojás, 12 dkg sonka, 10 dkg sajt, 2 zöldhagyma, 1,5 dl tej, só, bors,
petrezselyemzöld, kevés vaj.
Elkészítése: A zsemlét 2x2 cm-es
kockákra vágjuk, a sonkát meg a zöldhagymát felaprítjuk, a sajtot nagylyukú
reszelőn lereszeljük. Az egészet egy tálba tesszük, rászórjuk az apróra vágott
petrezselyemzöldet és összekavarjuk. A tojásokat felverjük a tejjel, sózzuk,
borsózzuk, ráöntjük a tálban lévőkre, majd egy falapáttal összekavarjuk. 2-3
órára hűtőbe tesszük, 1-2-szer átkavarjuk, a végén pedig vajjal kikent
kalácstepsibe tesszük. Sütőpapírral lefedjük, előmelegített sütőben, 30-35
percig sütjük, a végén rápirítunk. Langyosan vagy hidegen
szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése