2018. március 28.

Zöldhagymás -sonkás zsemlepuding



Hozzávalók 6 személyre : 4 szikkadt zsemle, 4 tojás, 12 dkg sonka, 10 dkg sajt, 2 zöldhagyma, 1,5 dl tej, só, bors, petrezselyemzöld, kevés vaj.

Elkészítése: A zsemlét 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a sonkát meg a zöldhagymát felaprítjuk, a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az egészet egy tálba tesszük, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és összekavarjuk. A tojásokat felverjük a tejjel, sózzuk, borsózzuk, ráöntjük a tálban lévőkre, majd egy falapáttal összekavarjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük, 1-2-szer átkavarjuk, a végén pedig vajjal kikent kalácstepsibe tesszük. Sütőpapírral lefedjük, előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük, a végén rápirítunk.  Langyosan vagy hidegen szeleteljük. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...