Hozzávalók: 1,2 kg csont nélküli csirkemell,
20 dkg füstölt sajt, 2 dl kásásra fagyasztott húsleves, 2 dl tejszín, 1
evőkanál étkezési keményítő, 1,5 evőkanál só, 1 evőkanál fehérbors, 1 evőkanál
fűszerpaprika, 1 teáskanál fokhagymapor.
Elkészítése:
1.
A csirkemellet megmossuk, szárazra
töröljük.
2.
Kislyukú darálón ledaráljuk.
3.
Hozzáadjuk a félig fagyott húslevest és
botmixerrel krémesre turmixoljuk.
4.
Hozzáadjuk a keményítőt, a tejszínt meg
a fűszereket.
5.
A masszát alaposan összekeverjük.
6.
Étkezési fóliára teszünk egy adag
masszát, rárakjuk a csíkokra vágott sajtot.
7.
Befedjük egy újabb adag masszával, majd
a fólia segítségével feltekerjük, a végeket szorosan bekötjük.
8.
A párizsi rudat alúfóliába tekerjük ,
tepsibe helyezzük, felöntjük vízzel és forró sütőben, 30 percig gőzöljük.
Tippek:
- · A fenti adagból két rúd párizsi lett. A masszát műbélbe is tölthetjük.
- · A műbeles változatot füstölni is lehet.
- · Tetszés szerint készíthetjük paprikával, sonkával, snidlinggel vagy egyéb hozzávalókkal.
- · A kész párizsit hűtőben egy hétig tárolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése