Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg
tőkehalfilé, 10 dkg liszt, 1 teáskanál fokhagymapor, só, bors, olaj;
a tésztához: 2 tojás, 5 dkg
liszt, 5 dkg kukorica keményítő, 1,5 dl jéghideg sör, csipetnyi sütőpor, 2
evőkanál fekete szezámmag;
a salátához: 1 fej saláta, 2 marék
rukkola, 1 kötés hónapos retek, 1 piros paprika, 1 uborka, 2 zöldhagyma,
olívaolaj, 1/2 citrom.
Elkészítése:
A keményítőt
összekeverjük a liszttel meg a sütőporral, sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk
a felvert tojást és a jéghideg sört, majd csomómentesre kavarjuk. 15 percig a
hűtőben pihentetjük, felhasználáskor ha túl sűrű lenne, további hideg sörrel
hígítjuk(palacsinta állagú massza kell legyen).
A halat kis kockákra vágjuk,
sózzuk, borsózzuk. A lisztet összekeverjük a fokhagymaporral, a halkockákra
szórjuk és összerázzuk, hogy a liszt mindenhol bevonja a halhúst.
Az olajat
felhevítjük. Egy bambuszpálcát beleszúrunk a halkockába, belemártjuk a sörös
tésztába és miközben hagyjuk kicsit lecsöpögni, megszórjuk kevés szezámmaggal,
majd a forró olajba engedjük és egy másik pálca segítségével kihúzzuk a
halhúsból a pálcát. Ha megsültek szűrőkanállal kiszedjük, és fémszűrőben
lecsöpögtetjük.
A saláta hozzávalóit megmossuk, felvágjuk és egy tálba tesszük,
sózzuk, borsózzuk, meglocsoljuk olajjal meg citromlével, majd összekavarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése