Hozzávalók 4
személyre: 4 egész- vagy 8 alsó comb, 2 zöldhagyma, 2 cikk fokhagyma, 4
paradicsom vagy 3 dl aprított paradicsomkonzerv, 3-4 evőkanál liszt, 2 evőkanál
kapribogyó, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál fehérborecet, olaj, só, bors.
Elkészítése: A
csirkecombokat sóval, borssal bedörzsöljük, lisztbe mártjuk, a fölösleget
lerázzuk. Egy magas falú serpenyőben felhevítünk 3-4 evőkanál olajat és
nagy lángon körbepirítjuk a combokat. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát
meg a fokhagymát, 2-3 percig együtt sütjük. A paradicsomokat leforrázzuk, héját
lehúzzuk és apróra vágjuk, majd a húshoz adjuk. Összekavarjuk, felöntjük 1,5 dl
vízzel, sózzuk, borsózzuk, lefedjük és közepes tűzön pároljuk. Mikor a hús
puha, a mártás pedig besűrűsödött, hozzáadjuk a kapribogyót, illetve cukorral
és ecettel ízesítjük. 1-2 percig még forraljuk, majd félrehúzzuk.
Krumplipürével tálaljuk.
Pulpe de pui în
sos de roșii cu capere
Ingrediente: 4
pulpe întregi sau 8 pulpe inferioare, 2 cepe verzi, 2 căței de usturoi, 1
conservă (400 g) de roșii mărunțite, 3-4 linguri făină, 2 linguri capere
murate, 1 linguriță zahăr, 1 lingură oțet din vin alb, ulei, sare, piper.
Prepararea: Pulpele de pui se asezonează cu sare și
piper, se dau prin făină și se prăjesc în puțin ulei. Se adaugă ceapa verde și
usturoiul mărunțite, iar după 3-4 minute conserva de roșii. Se toarnă 150 ml
apă, se asezonează cu sare și piper, se acoperă și se fierbe la foc moderat. Când
pulpele sunt fierte și sosul s-a îngroșat, se adaugă caperele, se potrivește
gustul cu zahăr și oțet, se lasă să dea 2-3 clocote, după care se ia deoparte.
Se servește cu piure de cartofi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése