Tavasszal a friss komlóhajtások végéről 10-15 cm-t tépünk le, ezt törjük fel 2-3 cm-es darabokra. Az hajtáson a legfelső 2-4 levél is felhasználható. Ha friss a komló, úgy kell törnie, mint a friss zöldpaszulynak.
Hozzávalók
4 személyre: 4 összmarék zsenge komlóvég, 1 füstölt húsos csont, 1 hagyma, 1
evőkanál házi ételízesítő, 1 evőkanál sós darált paprika, 5 dkg rizs, kevés
olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl paradicsomlé, tejföl.
Elkészítése:
A füstölt csontot forró víz alatt megmossuk, 2 l vízben főni tesszük,
hozzáadjuk az apróra vágott hagymát az ételízesítőt és a darált paprikát.
Lefedjük, közepes lángon addig főzzük, míg a hús a csonton puhára fő. Közben a
komlót 2-3 cm-es darabokra törjük, leforrázzuk és leszűrjük. A megfőtt csontot
kiszedjük, helyére tesszük a komlót, lefedjük és 10-15 percig főzzük. Kevés
olajon világosra pirítjuk a lisztet, rátöltjük a paradicsomlevet és
csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük. 2-3 percig főzzük, majd
félrehúzzuk. Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)