Hozzávalók 4
személyre: 60 dkg fagyasztott, aprított zöldségkeverék(sárgarépa, zöldborsó,
zöldbab, piros paprika), 170 g kukoricakonzerv, 2 krumpli, 1 zöldhagyma, 3 főtt
tojás, 1 tojás, 2 dl olaj, 2 dl görög joghurt, 1/2 citrom, só, fehérbors.
Elkészítése: A
joghurtot sűrű szitán lecsöpögtetjük. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük,
ha kihűlt kis kockákra vágjuk. Sós vizet főni teszünk, mikor forr, beletesszük
a fagyasztott zöldségkeveréket és újraforrástól számítva 8 percit főzzük, majd
leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A konzervkukoricát leszűrjük, átmossuk és
lecsöpögtetjük. A főtt tojásokat megpucoljuk, 1 főtt tojássárgából, a nyers
tojássárgával és az olajjal majonézt kavarunk. 2 evőkanállal félreteszünk, a
többit összekavarjuk a joghurttal, sózzuk, borsózzuk és citromlével ízesítjük.
A zöldhagymát, valamint a tojások fehérjét(a nyers tojásfehérjét mikrózzuk) és
a megmaradt sárgáját apróra vágjuk. Az összes zöldséget egy tálba tesszük,
sózzuk, borsózzuk, ráöntjük a joghurtos majonézt és összekavarjuk, tetejét
elsimítjuk, rákenjük a félretett majonézt és tetszés szerint díszítjük. A
salátát 2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Megjegyzés: A
képen látható tálalást tálalógyűrűvel kell végezni, de csak közvetlen a
felszolgálás előtt. Ebben az esetben a majonézt is akkor simítjuk a
tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)