Hozzávalók 2
személyre: 2 egész csirkecomb, 1,5 dl száraz fehérbor, 4 közepes méretű, vékony
héjú krumpli, 2 lilahagyma, 1 kis fej fokhagyma, 1 poros
csípőspaprika, 1 marék koktélparadicsom, 1 marék kalamata olajbogyó, 1/2
citrom, szárított vagy friss oregánó és bazsalikom, só, bors, olívaolaj.
Elkészítése: A
csirkecombokat a forgóízületnél kettőbe vágjuk, sózzuk, borsózzuk, meglocsoljuk
olívaolajjal, lefedjük és 1-2 órára félretesszük. A krumplit alaposan
megmossuk, héjastól cikkekre vágjuk, a hagymát megpucoljuk, vastag szeletekre
vágjuk, a fokhagymát pedig megpucoljuk, majd az egészet olajjal kikent tepsibe
szórjuk, sózzuk, borsózzuk és összeforgatjuk. Ráhelyezzük a csirkecombokat,
rászórjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, az olajbogyót, illetve a
szeletekre vágott citromot és csípőspaprikát. Az egészet meglocsoljuk
olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal, aláöntjük a bort, majd a
forró sütőbe toljuk és ráhelyezünk egy szelet sütőpapírt. 20 perc után a papírt
kivesszük és további 20-30 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése