Hozzávalók: 75
dkg csontozott csirkemell, 1 kisebb tojás, 1 szelet kenyér héja nélkül,
0,75 dl tejszín, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 8 dkg paprikával töltött
olajbogyó, 10 dkg szeletelt bacon, só, bors, majoránna, csilipehely.
Elkészítése: A
csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, olajjal vékonyan lekent,
frissentartó fóliára fektetjük, úgy, hogy egy téglalapot alkossanak, a
cafatokat és a végeket pedig ledaráljuk(25 dkg-ot). A kiterített hús
enyhén klopfoljuk és megszórjuk sóval meg borssal. A tejszínt a kenyérszeletre
öntjük, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk, majd az egészet a
tojással együtt a darált húshoz adjuk(a kenyeret nem szorítjuk ki). Sóval,
borssal, majoránnával és csilipehellyel fűszerezzük, összedolgozzuk. Ha a
massza túl lágy lenne, 30 percre a hűtőbe tesszük dermedni, majd a hús 1/3-ad
részére halmozzuk és helyenként belenyomkodjuk az olajbogyókat. A húst
feltekerjük, majd egymás mellé rakjuk a baconszeleteket és ebbe is
beletekerjük. A kész tekercset előbb a frissentartó fóliába, majd alufóliába
csomagoljuk, tepsibe helyezzük és kevés vizet öntünk alája. Forró sütőben, 30
percig gőzöljük. Ha készen van kivesszük, pár percig hűlni hagyjuk, majd
kiszedjük egy vágódeszkára, a fólia végeit kicsit felszakítjuk, hogy a
bentrekedt folyadék kifolyhasson. Hidegen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése