2018. április 14.

Olajbogyós csirkemelltekercs




Hozzávalók: 75 dkg csontozott csirkemell, 1 kisebb tojás, 1 szelet kenyér héja nélkül,  0,75 dl tejszín, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 8 dkg paprikával töltött olajbogyó, 10 dkg szeletelt bacon, só, bors, majoránna, csilipehely. 

Elkészítése: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk,  olajjal vékonyan lekent, frissentartó fóliára fektetjük, úgy, hogy egy téglalapot alkossanak, a cafatokat és a végeket pedig ledaráljuk(25 dkg-ot).  A kiterített hús enyhén klopfoljuk és megszórjuk sóval meg borssal. A tejszínt a kenyérszeletre öntjük, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk, majd az egészet a tojással együtt a darált húshoz adjuk(a kenyeret nem szorítjuk ki). Sóval, borssal, majoránnával és csilipehellyel fűszerezzük, összedolgozzuk. Ha a massza túl lágy lenne, 30 percre a hűtőbe tesszük dermedni, majd a hús 1/3-ad részére halmozzuk és helyenként belenyomkodjuk az olajbogyókat. A húst feltekerjük, majd egymás mellé rakjuk a baconszeleteket és ebbe is beletekerjük. A kész tekercset előbb a frissentartó fóliába, majd alufóliába csomagoljuk, tepsibe helyezzük és kevés vizet öntünk alája. Forró sütőben, 30 percig gőzöljük.  Ha készen van kivesszük, pár percig hűlni hagyjuk, majd kiszedjük egy vágódeszkára, a fólia végeit kicsit felszakítjuk, hogy  a bentrekedt folyadék kifolyhasson. Hidegen szeleteljük. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...