A tökéletes rántott sajt titka
Szerintem nincs is olyan, aki nem kedvelné a ropogós bundájú, belül folyékony rántott sajtot. Az elkészítése, bár elég egyszerűnek tűnik, okozhat gondot is, ha a sajt túl hamar megolvad és kifolyik a panírból. Hogy ez ne történjen meg, pár szabályt fontos betartani:
·
kemény vagy félkemény sajtból
készítsük, mert a lágy sajtok túl hamar megolvadnak a forró olajban
·
duplán panírozzuk, tehát tejbe,
lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a tejet kihagyva, újból
megismételjük
·
a sajtnak nagyon hidegnek kell
lennie, ezért panírozás után, kis időre akár le is fagyaszthatjuk
Hozzávalók: kemény sajt, tej, liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítése:
1. A sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük.
2. A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon ragadni.
3. A tejet hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk.
4. Belemártjuk a felvert tojásba, vigyázva hogy mindenütt befogja a lisztes sajtszeletet.
5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és két tenyerünk közé téve, finoman rányomogatjuk, hogy jól rátapadjon.
6. Újból belemártjuk a tojásba és a fölösleget lecsöpögtetjük.
7. Végül még egyszer beleforgatjuk a zsemlemorzsába, vigyázva, hogy az oldalakon is legyen panír.
8. A panírozott sajtszeleteket 2-3 órára hűtőbe, vagy 1 órára mélyhűtőbe rakjuk.
9. Az olajat felforrósítjuk, a sajtszeleteket mindkét felén aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése