Hozzávalók 4 személyre: 4-5 marék
salátaboglárka levél, 3 dl + 2-3 evőkanál tej, 10 dkg füstölt
szalonna, 4 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 2 tojás, 1 teáskanál liszt, só,
ecet;
a tálaláshoz: 1 dl tejföl
Elkészítése: A megválogatott salátaboglárka leveleket bő vízben megmossuk. A szalonnát és a fokhagymát apró kockára vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon pedig átfuttatjuk a fokhagymát és a lereszelt sárgarépát. Hozzáadjuk a salátát, 1-2 percig pároljuk, megsózzuk, felöntjük a 3 dl tejjel és kb. 1 liter vízzel, majd 5-6 percig főzzük. A tojásokat felverjük a liszttel meg a tejjel, megsózzuk és lepényt sütünk belőle, majd kockára vágva a leveshez adjuk és felforraljuk. Visszatesszük a szalonnapörcöt, ecettel ízesítjük és tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése