Hozzávalók (20-24 kisebb
méretű palacsintához):
a palacsintához: 20 dkg
liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 1,5 dl ásványvíz, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál
apróra vágott petrezselyemzöld, kevés fűszerpaprika és csilipehely, frissen
őrölt bors, só;
a tojásmártáshoz: 2 főtt
tojás, 1 zöldhagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár,
citromlé;
egyéb hozzávalók: 20-24
vékony szelet sonka, 20 dkg sajt, olaj.
Elkészítése:
1.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a mustárt meg a
petrezselyemzöldet, ízlés szerint fűszerezzük.
2.
Rátöltjük a tejet, majd fokozatosan adagolva az ásványvizet, csomómentesre
kavarjuk. A masszát 15 percig pihenni hagyjuk.
3.
A majonézhez adjuk a lereszelt tojásokat, az apróra vágott zöldhagymát, a
tejfölt meg a mustárt, összekavarjuk, sózzuk borsózzuk és citromlével
ízesítjük.
4.
Egy kisebb méretű felhevített serpenyőben, pár csepp olajon 20-24
palacsintát sütünk. Felhasználásig melegen tartjuk.
5.
A palacsintákra 1-1 szelet sonkát teszünk, megszórjuk reszelt sajttal, majd
szorosan feltekerjük.
6.
Olajjal vékonyan kikent, hőálló tálba sorakoztatjuk, megszórjuk reszelt
sajttal és 5-10 percre forró sütőbe toljuk, majd a tojásmártással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése