2018. április 4.

Tojásfasírt gombafőzelékkel-Chiftele de ouă cu sos de ciuperci




Hozzávalók 4 személyre:

a fasírthoz: 6 főtt tojás, 2 nyers tojás, 1 hagyma, 1 szelet kenyér, 1 dl tej, liszt, zsemlemorzsa, só, bors, fokhagymapor, olaj;

a gombafőzelékhez: 80 dkg csiperke gomba, 1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 5 dl tej, 1 dl tejföl, olaj, só, bors, kevés fűszerpaprika, csilipehely, petrezselyemzöld.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük. A kenyeret a tejbe áztatjuk, 5 perc után kiszorítjuk, a főtt tojásokat megpucoljuk, kockákra vágjuk. A  nyers tojássárgát kikavarjuk 2 evőkanál tejjel(a beáztatott kenyértől maradt), összekeverjük a kiszorított kenyérrel és hozzáadjuk a kihűlt hagymát. Sóval, borssal és fokhagymaporral ízesítjük, majd beleforgatjuk a kockákra vágott tojásokat. Ha a massza túl lágy, hozzáadunk 1-2 evőkanál zsemlemorzsát. A tojásfehérjét megsózzuk, kissé felverjük, de csak annyira, hogy ne legyen habos. Vizes kézzel  gombócokat formázunk, lisztbe, tojásfehérjébe, majd zsemlemorzsába  hempergetjük, kézzel kissé ellapítjuk. Forró olajban, közepes lángon aranyszínűre sütjük. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát, addig pároljuk, míg a leve elfő. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk a liszttel, összekavarjuk, majd felöntjük a tejjel és besűrítjük. A tejfölt elkavarjuk kevés mártással, majd a főzelékre öntjük. Megszórjuk kevés csilipehellyel és apróra vágott petrezselyemzölddel. A gombafőzeléket tojásfasírttal tálaljuk.

Chiftele de ouă cu sos de ciuperci

Ingrediente pentru 4 persoane:  pentru chiftele: 6 ouă fierte tari, 2 ouă crude, 1 ceapă, 1 felie pâine, 100 ml lapte, făină,  pesmet, sare, piper, praf de usturoi, ulei; pentru sosul de ciuperci: 800 g ciuperci Champignons, 1 ceapă, 2 linguri făină,  500 ml lapte, 100 ml smântână,  ulei, sare, piper, boia, fulgi chili, frunzele de pătrunjel.

Prepararea: Ceapa mărunțită se călește în ulei. Felia de pâine se înmoaie în lapte, după 5 minute se stoarce. Se curăță ouăle fierte, se taie cubulețe mici. Se separă ouăle crude, gălbenușurile se amestecă cu 2 linguri de lapte(rămas de la pâine), se amestecă cu ceapa călită și pâinea stoarsă, se asezonează cu sare și piper, după care se adaugă ouăle tăiate și puțin dacă este nevoie(compoziția este prea moale). Cu mâna umezită se formează chiftele, se dau prin făină,  albușurile bătute puțin și prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins. Ciupercile se spală, se taie felii. Ceapa mărunțită se călește în ulei, se adaugă ciupercile, se călesc împreună până când le scade apa, se asezonează cu sare, piper și boia, se presară făina, se amestecă și se toarnă laptele. Se fierbe la foc mic 8-10 minute, după care se adaugă smântâna amestecată cu puțin sos fierbinte. La final se presară cu fulgi chili și frunzele de pătrunjel mărunțite. Chiftelele se servesc cu sosul de ciuperci. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...