Hozzávalók 4
személyre: 8 főtt tojás, 8 dkg vaj, 1 evőkanál francia magos mustár, 1 evőkanál
jó minőségű mustár, 1 evőkanál keményítő, 2 dl főzőtejszín, 3 dl tej, só, bors,
csipetnyi currypor, 1 teáskanál tárkonyecet, 1-2 teáskanál fehérborecet; a
tálaláshoz: rizsköret.hús
Elkészítése: A
vajat egy kisebb méretű, mélyebb serpenyőbe tesszük, közepes tűzön
felhevítjük(ne égjen meg). A tojásokat megpucoljuk, a forró vajban körbesütjük.
Az elején pattogni kezd, majd egy aranybarna és ropogós kérge lesz. A megmaradt
vajat egy másik edénybe átszűrjük, hozzáadjuk a magos és a sima mustárt,
megszórjuk frissen őrölt borssal és a curryporral, majd felöntjük a tejjel és
közepes lángon felforraljuk. A keményítőt elkavarjuk a tejszínnel, besűrítjük
vele a mártást. Izlés szerint sózzuk, valamint ecettel ízesítjük. A tojásokat
cikkekre vágjuk, rizzsel és a mustármártással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)