Hozzávalók 4-6
személyre: 50 dkg darált csirkehús, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kis hagyma,
só, bors, fokhagymapor, petrezselyemzöld;
a tésztához: 25
dkg liszt, 1,5-2 dl kefir, 1/2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szárított
majoránna, 1/2 teáskanál csilipehely(elhagyható), 1/2 teáskanál só;
a sütéshez:
liszt, zsemlemorzsa, tojás, olaj
egyéb hozzávalók:
ropogós sós pálcika, joghurtos és kethcupos szószok.
Elkészítése:
A
lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a csilipehellyel és a
majoránnával, majd szükséges mennyiségű kefirrel közepesen puha tésztát gyúrunk
belőle. Fóliába csomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük.
A darált
csirkehúst összekeverjük a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával és
petrezselyemzölddel, sóval, borssal és kevés fokhagymaporral ízesítjük.
A
tésztát 1-2 mm vastag lappá nyújtjuk, 8-10 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk,
majd mindegyikre egy-egy sós pálcikát teszünk.
A húsos masszából diónyi
gombócokat formázunk, a tésztakorongok közepére tesszük, a tésztát
kettőbe hajtjuk, a szélét körben összecsipkedjük, majd középen kettőbe vágjuk.
Mindegyik „combocskát” lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába mártjuk és
közepesen forró olajban megsütjük. Joghurtos, kethcupos vagy egyéb, tetszés
szerinti szószokkal tálaljuk.
2 megjegyzés:
Adél szenzációs szakács vagy, elámulok miket ki nem találsz és mennyire ötletes vagy, Gratulálok nagyon :-)
Köszönöm Anikó, de csak az elkészítés illet engem! :) Valóban szenzációs és ráadásul finom is!
Megjegyzés küldése