Hozzávalók 4-6
személyre: 50 dkg darált csirkehús, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kis hagyma,
só, bors, fokhagymapor, petrezselyemzöld;
a tésztához: 25
dkg liszt, 1,5-2 dl kefir, 1/2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szárított
majoránna, 1/2 teáskanál csilipehely(elhagyható), 1/2 teáskanál só;
a sütéshez:
liszt, zsemlemorzsa, tojás, olaj
egyéb hozzávalók:
ropogós sós pálcika, joghurtos és kethcupos szószok.
Elkészítése:
A
lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a csilipehellyel és a
majoránnával, majd szükséges mennyiségű kefirrel közepesen puha tésztát gyúrunk
belőle. Fóliába csomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük.
A darált
csirkehúst összekeverjük a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával és
petrezselyemzölddel, sóval, borssal és kevés fokhagymaporral ízesítjük.
A
tésztát 1-2 mm vastag lappá nyújtjuk, 8-10 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk,
majd mindegyikre egy-egy sós pálcikát teszünk.
A húsos masszából diónyi
gombócokat formázunk, a tésztakorongok közepére tesszük, a tésztát
kettőbe hajtjuk, a szélét körben összecsipkedjük, majd középen kettőbe vágjuk.
Mindegyik „combocskát” lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába mártjuk és
közepesen forró olajban megsütjük. Joghurtos, kethcupos vagy egyéb, tetszés
szerinti szószokkal tálaljuk.
Adél szenzációs szakács vagy, elámulok miket ki nem találsz és mennyire ötletes vagy, Gratulálok nagyon :-)
VálaszTörlésKöszönöm Anikó, de csak az elkészítés illet engem! :) Valóban szenzációs és ráadásul finom is!
VálaszTörlés