Hozzávalók 4
személyre: 80 dkg krumpli, 8 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors;
A töltelékhez: 50
dkg darált hús, 2 hagyma, só, olaj, bors, majoránna, fűszerpaprika, tejföl.
Elkészítése: A krumplit megmossuk, sós vízben héjában
megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, melegen meghámozzuk és krumplitörővel enyhén
darabosra törjük. Hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet,
sózzuk, borsózzuk és összekavarjuk. Tojásnyi gombócokat formázunk, majd egyenként
a tenyerünkben tartva, egy kis pálinkáspohárral egy-egy „fészket” nyomunk mindegyikbe. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük kevés
zsiradékon, felét kivesszük, megszórjuk fűszerpaprikával és félretesszük. Az
edényben maradt hagymához hozzáadjuk a darált húst, állandó keveréssel
fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk majoránnával és kevés
fűszerpaprikával, rátöltünk 2 dl vizet és fedő alatt addig főzzük, míg zsírjára
nem sül. Mindegyik „fészekbe” egy-egy evőkanál húsos masszát teszünk, majd a
tetejére egy-egy teáskanál tejfölt és egy kevés paprikás hagymát.
Petrezselyemzölddel díszítjük.
Megjegyzés:
Készítés után azonnal tálaljuk, ha esetleg közben kihűltek, sütőben felmelegítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése