Hozzávalók 4 személyre: 1 kg tőkehalfilé, 3 tojás, 3
evőkanál liszt, 40 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 teáskanál
fokhagymapor, só, bors, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A halfilét hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel
alaposan felitatjuk róla a vizet, majd tetszőleges darabokra vágjuk, sózzuk,
borsózzuk. A tojásokat felverjük, rászórjuk a lisztet és csomómentesre
kavarjuk, sózzuk, borsózzuk(palacsinta állagú masszát kell kapjunk). A
zsemlemorzsát összekeverjük a fűszerpaprikával meg a fokhagymaporral, az olajat
pedig felhevítjük. A halszeleteket a tojásos masszába mártjuk, majd
zsemlemorzsába forgatjuk és a közepesen forró olajban aranysárgára sütjük.
Rácsra szedve hagyjuk, hogy a fölösleges olaj lecsöpögjön. Zöldséges
kuszkusszal vagy más, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése