2018. augusztus 31.

Citromos pisztráng






Hozzávalók 4 személyre: 4 pisztráng(egyenként kb. 25 dkg. ), 1 hagyma,  5 cikk fokhagyma; 
a körethez: 60 dkg édesburgonya, 25 dkg fetasajt;
a salátához: 2 marék vegyes saláta, 25 dkg sárga és piros koktélparadicsom;
egyéb hozzávalók: olívaolaj, 2 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, szárított borsikafű, csilipehely.

Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk, szeletekre vágjuk, 1 citromot szintén szeletekre vágunk, 1 citromnak  pedig kiszorítjuk a levét. A halakat megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül belül sózzuk, borsozzuk, megszórjuk borsikafűvel meg csilipehellyel. A halak mindkét oldalát 6-7 helyen srégen beirdaljuk, a vágásokba félbevágott citromszeleteket teszünk. A megmaradt citromszeleteket, a hagyma és fokhagymaszeleteket meg  a petrezselyem felét a hasüregekbe tesszük, kívül-belül meglocsoljuk olajjal és citromlével. A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és forró sütőben, 20-25 percig sütjük. 

A körethez az édesburgonyát héjában  megfőzzük,  leszűrjük, mikor langyos meghámozzuk és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a fetasajtot, a megmaradt és felaprózott petrezselyemzöldet, meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk. A saláta hozzávalóit megmossuk, a paradicsomokat félbevágjuk, meglocsoljuk olajjal meg citromlével, megszórjuk sóval meg borssal. A megsült halat a salátákkal tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...