Hozzávalók
:
a sárga réteghez:
5 tojás sárgája, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál tej,
5 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só;
a fehér réteghez:
5 tojás fehérje, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 5 evőkanál liszt,
1 teáskanál sütőpor;
a kakaós
réteghez: 1 evőkanál kakaó;
egyéb hozzávalók:
20 dkg ribizli, 1 evőkanál keményítő, porcukor.
Elkészítése:
A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük. A tojássárgáját kikavarjuk a
cukorral, hozzáadjuk az olajat meg a tejet, és végül a sütőporral meg a sóval
összevegyített lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd
belekavarjuk az olajat meg a sütőporral elvegyített lisztet. Egy tálba
kiveszünk kb. 1/3 -ot a sárga és 1/3-ot a fehér masszákból, ezekhez hozzáadjuk
a kakaót és összekeverjük. Egy kivajazott és kilisztezett kalácsformába
betesszük a megmarat sárga masszát, rákanalazzuk a barna masszát, egy
villával 2-3 örvényt csinálunk bele, majd rásimítjuk a megmaradt fehér masszát. A ribizlit
összekavarjuk a keményítővel és a sütemény tetejére szórjuk. Előmelegített
sütőben, 180 fokon, 25 percig sütjük. Ha kihűlt megszórjuk porcukorral és
szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése