2018. szeptember 3.

Bográcsos csirkepaprikás




Hozzávalók 6 személyre: 1 egész csirke, 1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 5 dl tej,  10 dkg füstölt szalonna,  só, bors, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál darált paprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A megtisztított és megmosott csirkét darabjaira vágjuk, a húst megsózzuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a bográcsban zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és  üvegesre dinszteljük. A borácsot félrehúzzuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a darált paprikát, összekavarjuk és azonnal ráöntünk kevés  vizet, hogy a paprika ne égjen meg. Visszatesszük a tűzre, betesszük a csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, megszórjuk  frissen őrölt borssal, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Közepes tűzön addig főzzük, míg húst puhára nem fő, a leve pedig kevesebb mint a felére csökken. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, majd állandóan kavarva a paprikásra töltjük, kis lángon főzve, 10 perc alatt  besűrítjük. A végén rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, összekavarjuk és félrehúzzuk a tűzről. 10 percig pihentetés után, tejföllel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...