Hozzávalók 6
személyre: 1 egész csirke, 1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 5 dl tej, 10 dkg füstölt szalonna, só, bors, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1
teáskanál darált paprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
megtisztított és megmosott csirkét darabjaira vágjuk, a húst megsózzuk. A
szalonnát kis kockákra vágjuk, a bográcsban zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az
apróra vágott hagymát és üvegesre
dinszteljük. A borácsot félrehúzzuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a
darált paprikát, összekavarjuk és azonnal ráöntünk kevés vizet, hogy a paprika ne égjen meg.
Visszatesszük a tűzre, betesszük a csirkehúst és fehéredésig pirítjuk,
megszórjuk frissen őrölt borssal, majd
felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Közepes tűzön addig főzzük, míg
húst puhára nem fő, a leve pedig kevesebb mint a felére csökken. A lisztet
csomómentesre kavarjuk a tejjel, majd állandóan kavarva a paprikásra töltjük,
kis lángon főzve, 10 perc alatt
besűrítjük. A végén rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet,
összekavarjuk és félrehúzzuk a tűzről. 10 percig pihentetés után, tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése