Hozzávalók
: 4 tojás, 12 evőkanál cukor, 12 evőkanál liszt, 5
evőkanál olvasztott vaj, 8 evőkanál tej, 1 tasak sütőpor, 1 evőkanál
reszelt citromhéj, csipetnyi só, 30 dkg málna, 2 evőkanál keményítő, 2 evőkanál
porcukor.
Elkészítése:
A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját
kikavarjuk a cukor felével, hozzáadjuk a sót, a reszelt citromhéjat és a
még langyos, tejjel összekevert olvasztott vajat. A tojásfehérjét a megmaradt
cukorral kemény habbá verjük, a lisztet összekavarjuk a sütőporral, majd
mindkettőt összekavarjuk a tojássárgájás masszával. Sütőpapírral bélelt, 25x30
cm-es tepsibe öntjük, tetejére szórjuk a keményítővel megszórt málnát,
majd 180 fokon, 20 percig sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és kockákra
vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése