2018. szeptember 2.

Málnás kocka



Hozzávalók :  4 tojás, 12 evőkanál cukor, 12 evőkanál liszt, 5 evőkanál olvasztott vaj, 8 evőkanál tej,  1 tasak sütőpor, 1 evőkanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, 30 dkg málna, 2 evőkanál keményítő, 2 evőkanál porcukor. 

Elkészítése:  A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk  a cukor felével, hozzáadjuk a sót, a reszelt citromhéjat és a még langyos, tejjel összekevert olvasztott vajat. A tojásfehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, a lisztet összekavarjuk a sütőporral, majd mindkettőt összekavarjuk a tojássárgájás masszával. Sütőpapírral bélelt, 25x30 cm-es tepsibe öntjük, tetejére szórjuk a  keményítővel megszórt málnát, majd 180 fokon, 20 percig sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és kockákra vágjuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...