2018. szeptember 6.

Rántott csilis szárny - joghurtban pácolva



Hozzávalók 4 személyre: 1 kg  csirkeszárny, 2 dl  natúr joghurt, 2 tojás, 20 dkg liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, fokhagymapor, csilipehely, csiliszósz, olaj a sütéshez. 

Elkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a végeket levágjuk(később alapléhez felhasználhatjuk), a forgóknál  pedig kettévágjuk és egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és kevés fokhagymaporral, ráöntjük a joghurtot és pár csepp csiliszószt. majd alaposan összekeverjük. Fóliával letakarva, 2-3 órát állni hagyjuk. A lisztet két tálba szórjuk(80+120 dkg), a nagyobbik részhez  hozzákavarjuk a keményítőt és ízlés szerint fokhagymaport meg csilipelyhet. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk, az olajat felhevítjük. A szárnyakat előbb a sima lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig fűszeres lisztbe forgatjuk, majd a forró olajban megsütjük. Fémrácsra szedve lecsöpögtetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...