Hozzávalók 4
személyre: 1 kg csirkeszárny, 2 dl natúr joghurt, 2 tojás, 20 dkg
liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, fokhagymapor, csilipehely,
csiliszósz, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A
csirkeszárnyakat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a végeket levágjuk(később
alapléhez felhasználhatjuk), a forgóknál pedig kettévágjuk és egy tálba
tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és kevés fokhagymaporral, ráöntjük a
joghurtot és pár csepp csiliszószt. majd alaposan összekeverjük. Fóliával
letakarva, 2-3 órát állni hagyjuk. A lisztet két tálba szórjuk(80+120 dkg), a
nagyobbik részhez hozzákavarjuk a keményítőt és ízlés szerint
fokhagymaport meg csilipelyhet. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk, az
olajat felhevítjük. A szárnyakat előbb a sima lisztbe, majd a felvert tojásba,
végül pedig fűszeres lisztbe forgatjuk, majd a forró olajban megsütjük.
Fémrácsra szedve lecsöpögtetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése