Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg padlizsán, 1 kisebb cukkini, 1
sárgarépa, 1 piros paprika, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 25 dkg
koktélparadicsom, 2 dl paradicsomlé, olaj, só, bors, bazsalikom.
Elkészítése: A padlizsánt meg a cukkinit 2-3 cm-es kockákra vágjuk,
egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, majd félretesszük. Kevés
olajat öntünk még a serpenyőbe, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát meg a
reszelt sárgarépát és 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott
fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Sózzuk, borsozzuk, pár percig
együtt pároljuk, majd rátöltjük a paradicsomlevet, visszatesszük a padlizsánt
meg a cukkinit és hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot is. Összekavarjuk,
majd az egészet egy tepsibe rakjuk, megszórjuk bazsalikommal és 20-30 percig forró
kemencében sütjük.
Ghiveci cu vinete
Ingrediente pentru
4 persoane: 500 g vinete, 1 dovlecel, 1 morcov, 1 ardei kapia, 1 ceapă, 3 căței
de usturoi, 250 g roșii Cherry, 200 ml bulion, ulei, sare, piper, busuioc.
Prepararea: Vinetele și
dovlecelul se spală, se taie cubulețe de 2-3 cm, se rumenesc într-o tigaie pe
puțin ulei, după care se scot pe o farfurie. Se completează uleiul în tigaie,
se înăbușă ceapa și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mari, se adaugă ardeiul
și usturoiul tăiate felii. Se asezonează cu sare și piper, apoi se toarnă
bulionul, se adaugă roșiile tăiate în două și se pun înapoi vinetele și
dovlecelii. Se amestecă totul și se toarnă într-o tavă. Se presară deasupra
frunze de busuioc mărunțite și se dau la cuptor pentru 20-30 minute.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)